Amalkan Air Lemon Setiap Pagi Selama Sebulan, Apa Yang Berlaku Pada Tubuh Anda Amat Luar Biasa

Amalkan Air Lemon Setiap Pagi Selama Sebulan, Apa Yang Berlaku Pada Tubuh Anda Amat Luar Biasa

 

Salah satu rutin pagi yang sihat yang anda boleh berlatih secara berkala adalah meminum segelas air lemon hangat. Selain menjadi antioksidan yang sangat kuat, jus lemon juga kaya dengan vitamin B dan C, minyak yang tidak menentu, karbohidrat dan kalium.

Anda akan dapat menguatkan imuniti anda, mengurangkan keinginan, meningkatkan penghadaman, membolehkan keseimbangan pH yang betul dan merangsang penurunan berat badan yang sihat dengan penggunaan jus lemon secara tetap. Memang benar, sesuatu yang mudah seperti jus lemon boleh memberi kesan yang baik terhadap kesihatan anda.

Berikut adalah 25 Perkara Yang Terjejas Untuk Tubuh Anda Apabila Anda Minum Air Lemon Setiap Hari

 1. Ia Meminimumkan Bakteria – Ia membantu mencegah pertumbuhan dan pendaraban bakteria patogen yang menyebabkan jangkitan dan penyakit
 2. Lemons mengandungi Serat Pektin – Serat Pektin sangat bermanfaat untuk kesihatan kolon dan juga berfungsi sebagai antibakteria yang kuat
 3. Nafas Semula – Pernahkah anda menggosok lemon di tangan anda untuk mengeluarkan bau busuk yang kuat? Ia difikirkan untuk meneutralkan bau. Ubat orang yang sama mungkin berlaku untuk nafas berbau.
 4. Anda merasa terhidrat – Elektrolit anda tiba-tiba diisi semula, dan badan anda terhidrat sepenuhnya dan bersedia untuk mengatasi hari ini!
 5. Anda mengalami kesakitan yang kurang kerana air lemon menyembuhkan sendi anda – Anda boleh mengharapkan penurunan bukan sahaja sakit tulang, tetapi juga sakit otot.
 6. Digesting makanan anda lebih baik daripada sebelumnya – Anda merasa kenyang, dengan sedikit gas dan ketidakselesaan. Asid sitrik dalam lemon membantu perut anda dengan membantu membubarkan semua gunk itu!
 7. Anda Dapat Alkalinity – Apabila badan anda beralkali, anda melawan penyakit dengan lebih cekap! Air limau secara semulajadi meningkatkan tahap pH anda.
 8. Kulit yang Lebih Lembut – Oleh kerana lemon begitu penuh dengan vitamin C, mereka sangat baik untuk kulit anda. Anda akan melihat anda mempunyai warna yang lebih baik, dan kulit anda lebih lembut!
 9. Lindungi Fetus Anda – Apabila anda hamil, janin anda akan menyerap banyak nutrien, tetapi ia juga boleh melupakan beberapa. Air limau membantu membantu janin dalam memastikan ia mendapat beberapa sebatian penting yang mungkin hilang jika tidak.
 10. Melegakan Heartburn – Jika anda mencampur satu sudu teh jus lemon setiap setengah gelas air, pedih ulu hati anda akan hilang dengan baik.
 11. Prestasi Hati Anda adalah Sky High – Seperti kita bercakap tentang sebelumnya, hati anda suka lemon. Ia akan menghasilkan lebih banyak enzim berkat air lemon.
 12. Hati anda melepaskan semua toksin yang telah dibina selama bertahun-tahun – Asid sitrik membantu memecahkan barang-barang itu, jadi hati boleh mengalirkannya dengan baik!
 13. Anda bernapas lebih baik – air limau adalah anti-radang yang kuat, dan merupakan alat yang sangat berguna untuk meningkatkan fungsi pernafasan anda.
 14. Anda menjadi lebih kerap – Air Lemon mengawal pergerakan usus!
 15. Mengurangkan Kemurungan dan Kecemasan – Kerana kandungan potassium yang tinggi kandungan lemon, anda berasa lebih bijak. Turunkan kalium telah dikaitkan dengan kemurungan dan kecemasan dalam beberapa kes yang berbeza.
 16. Anda Mungkin Tidak Sakit Sejak Anda Memulakan – Lemons adalah antioksidan yang kuat, bahawa mereka dapat menguatkan sistem imun anda.
 17. Mengurangkan Tekanan Darah – Jika anda mempunyai masalah tekanan darah, lemon disini untuk menyelamatkannya. Dianggarkan bahawa air lemon dapat mengurangkan tekanan darah anda sekurang-kurangnya 10%.
 18. Menguatkan saluran darah – Air limau mempunyai vitamin P, yang menyebabkan saluran darah anda menjadi kuat. Ini boleh menghasilkan kesihatan jantung yang lebih baik secara keseluruhan.
 19. Meneutralkan radikal bebas – Vitamin C dalam lemon membantu secara semula jadi meneutralkan radikal bebas yang dikaitkan dengan penyakit yang berbeza.
 20. Ia Larutkan Parasit pencernaan – sifat berasid lemon boleh membunuh parasit di tempat kejadian.
 21. Kemampuan Berjuang Kanser – limau dikenali kerana keupayaan mereka untuk melawan kanser. Beberapa kajian mendapati bahawa kanser tidak dapat berkembang dalam persekitaran alkali yang dihasilkan oleh lemon.
 22. Rids Demam Tinggi – Lemon sangat baik untuk menghilangkan sumber demam yang tinggi.
 23. Kesihatan Lisan – Air lemon boleh menyembuhkan gingivitis, dan juga dapat menenangkan sakit gigi.
 24. Batu Buah Pinggang – Lemon bukan sahaja hebat untuk melarutkan batu ginjal, tetapi juga membubarkan batu karang, batu pankreas, dan kalsium juga.
 25. Peningkatan Berat Badan – Sepenuhnya serat pektin, lemon adalah cara semula jadi yang hebat untuk merangsang penurunan berat badan.

TAMBAHAN UNTUK FAKTA MENGENAI LEMON
1. Lemon adalah salah satu daripada tujuh sumber kalium utama. Potassium adalah mineral yang mempromosikan pemikiran dan bantuan yang jelas dalam menormalkan tekanan darah, dan ketika dipasangkan dengan natrium, dapat mengatur keseimbangan air tubuh.

2. Lemon telah dikenal sebagai penolak serangga.

3. Gargle dengan jus satu limau ditambah dengan jumlah air panas yang sama untuk ubat kumur antibakteria.

4. Satu sudu jus lemon segar hanya mempunyai empat kalori.

5. Christopher Columbus membawa pokok sitrus ke Haiti pada tahun 1493.

6. Pokok limau boleh tumbuh sehingga 20 kaki tinggi.

7. Pada zaman Victoria, pokok limau adalah tanda kekayaan dan prestij.

8. Pokok lemon yang ditanam sepenuhnya dapat menghasilkan sehingga 600 pon lemon per tahun.

9. Fashionistas dari zaman Renaisans menggunakan jus lemon untuk membenamkan bibir mereka.

10. Lembu akan memilih untuk makan limau dan bukannya jeruk, grapefruit, epal, dan pic.

Dalam masa yang banyak orang akan kembali makan makanan yang semula jadi dan sihat yang menyihatkan badan mereka, tidak ada makanan yang lebih baik untuk menambah pelan pemakanan anda daripada lemon. Salah satu cara terbaik dan paling mudah untuk menambah limau ke dalam diet anda adalah di dalam air anda.

Ramai orang mahu meningkatkan kesihatan mereka, berasa lebih bertenaga, dan kelihatan lebih muda dan lebih bersemangat, dan apakah cara yang lebih baik untuk mencapai ini daripada dengan menambahkan sedikit lemon segar ke air anda pada waktu pagi?

Ciri-ciri pencegahan penyakit lemon dan penghidratan dari air menjadikan ini satu duo yang kuat. Sekiranya anda tidak minum air limau hangat pada waktu pagi, buatlah hari esok untuk menambah tabiat kecil ini tetapi mengubah hidup anda kepada rutin harian anda!

Kemungkinan Kesan Sampingan
Walaupun air lemon adalah salah satu minuman paling selamat yang anda boleh menelan, asid dalam lemon boleh dimakan di enamel gigi anda. Untuk mengelakkan ini, minum air lemon sebelum memberus gigi anda – bakteria semalaman akan melindungi gigi anda sedikit. Minum dari jerami dan bilas dengan baking soda untuk meneutralkan sebarang asid yang mungkin ditinggalkan pada gigi anda.

 

Sumber: http://healinglifeisnatural.com