Tolong Sebarkan!!!Surirumah Ini Masukkan Telur Mentah Dalam Beras,Ternyata Hasilnya Buat Ramai Ternganga..Jom Share Dan Amalkan!

Korang sepatutnya bersyukur sbb nak jumpa beras kt Malaysia nie cukup mudah..percaya ataupun tidak,beras sebenarnya memiliki fungsi yg korang sendiri takkan percaya khasiat di sebaliknya, terlalu AJAIB..tak pernah lagi RAHSIA ini dikongsikan..baca sampai habis,jgn lupa SHARE laju-laju !

Beras bukan saja makanan asas yang berharga, tapi juga merupakan bahan makanan yang memiliki segudang fungsi ajaib!

Memang bentuknya hanya butiran kecil, tapi jangan pandang remeh kegunaannya.Korang mesti tak sangka dan bersyukur sangat boleh dapat bekalan beras di Malaysia dengan mudah.

1.Membersihkan botol atau bekas kaca.
– Botol atau bekas makanan biasanya susah dibersihkan.Tapi kini tak payah dah nak pening-pening kepala lagi.Masukkan 20 butir beras ke dalam botol/bekas,tuangkan air bersih lepas tu tutup rapat dan kocak selama 10 saat!Dijamin semua kesan minyak,dan sebagainya akan bersih serta merta!

2.Mengekalkan kesegaran telur mentah.
– Beras juga mesti disimpan di tempat yang kering dan suhu bilik sepeerti menyimpan telur mentah.Bubuk beras yang biasa kita jumpa di dalam bekas beras pun dapat dihalau hanya dengan meletak telur mentah dalam bekas beras tu.Percaya atau tidak,telur mentah yang disimpan dalam bekas beras dapat bertahan sehingga 6-8 bulan!!!

3.Membuatkan garam dan gula tetap kering.
– Pernah tak kita perasan yang garam dan gula pasir kita mudah lembap dan kelihatan basah?Jadi kalau kita letak sedikit beras dalam bekas gula dan garam dijamin garam dan gula pasir tidak akan lembap dan kelihatan basah lagi.

4.Menyegarkan dan membersihkan udara.
– Korang boleh campurkan beberapa titis aroma terapi atau minyak essence dengan beras,dan letak dalam bekas yang sesuai.Campurkan dan gaul rata.Letak di ruang kegemaran anda dan pasti udara dalam ruang tamu atau ruang bilik anda akan lebih segar.